Search
Close this search box.
ANNONS

Asus tar tillbehören i egna händer med ny E-handel

Asus tar tillbehören i egna händer med ny E-handel
Picture of Julius Gunnilstam

Julius Gunnilstam

Dela artikeln:

Hemelektroniktillverkaren Asus har slagit upp portarna till en egen nätbutik i Sverige. För att inte irritera sina återförsäljare allt för mycket har man dock valt att endast sälja tillbehör i shoppen.

ANNONS

Teknikföretaget Asus har öppna en nätbutik i Sverige. Den nya butiken kränger tillbehör till Asus olika surfplattor, mobiltelefoner och datorer. Man finner olika skal, väskor samt laddare, möss och tangentbord i shoppen.

Lanseringen av den nya nätbutiken skall sammanfalla med att Asus Nordic fyller 10 år och det erbjuds bland annat 50 procent rabatt på alla tillbehör i butiken.

Tekniksajten Sweclockers påpekar att det tydligen inte är ovanligt att svenska konsumentern vänder sig utomlands för att få tag på officella tillbehör. Osäkerheter kring försäljningsvolymer sägs göra att återförsäljare inte lagerför officiella tillbehör och kringutrustning.

Det ska i alla fall vara en anledning till att Asus nu själva förser svenska kunder med datorväskor och reservladdare.

Drivs av annat företag

Asus är inte först att ta försäljningen i egna händer. Logitech är en annan aktör som de senaste åren försökt att få snurr på sin egen webbshop och sälja datortillbehör direkt till slutkonsument.

Asus har precis som Logitech outsourcat själva driften av webshoppen som ska skötas av arvato, bolaget mest kända hos svenska e-handlare för tjänsten PayByBill. Logitechs nätbutik drivs av företaget Digital River.

Den nya tillbehörsbutiken öppnade igår och ska även finnas tillgänglig för finska och danska Asus-fans. Här finner ni webbutiken som Asus kokat ihop med hjälp av arvato.

 

Källa: SweC