Återvändare blir Granits nya VD: ”Hedrad och glad”

" Jag ser fram emot att transformera bolaget".

En gång Bergendahlkoncernen, alltid Bergendahlkoncernen. Håkan Åkerström är tillbaka inom koncernen och tillträder idag rollen som vd för Granit. Håkan har lång erfarenhet från ledande befattningar inom handeln, senast som vd för Bergendahls Food. Innan dess har han en bakgrund som vd för Martin & Servera, vd på Dagab och ledande positioner inom både Plantagen och Lindex.

Håkan Åkerströms företrädare Thomas Dunaker går vidare i en ny roll inom Bergendahlskoncernen.

Annons

Jag är mycket glad över att Håkan är tillbaka inom koncernen och tar vid arbetet med att stärka Granits affärsmodell och marknadsposition. Håkan är en uppskattad ledare, han har ett starkt affärsfokus och en mycket gedigen erfarenhet inom logistik och varuflöde. Hans bakgrund är utmärkt för uppdraget och det blir mycket intressant att följa utvecklingen framåt, säger Lars Ljungälv, koncernchef Bergendahls & Son.

Bolaget kommer att transformeras under den nya ledningen.

Att få leda utvecklingen av Granit är en spännande utmaning. Det sker intressanta förändringar på marknaden just nu, med nya strukturer och förändrade köpmönster. Det finns många fina värden i Granit och jag ser fram emot att transformera bolaget till nya marknadsförutsättningar tillsammans med mina kollegor, både i Sverige och internationellt. Samtidigt är det viktigt att Granit behåller det som gör kedjan unik. Jag är hedrad över att ha fått förtroendet och också glad över att vara tillbaka inom Bergendahls, säger Håkan Åkerström, vd Granit.

Växande e-handel

Granit säljer inredningsprodukter för hela hemmet. Företaget finns representerade med 40 butiker på fyra marknader; Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

Bolaget har även en växande e-handel på flera internationella marknader. Granit har 190 medarbetare och omsätter 266 miljoner. Bolaget grundades 1996 och ägs sedan 2008 av Bergendahlskoncernen. Huvudkontoret finns i Stockholm.

Annons