Audio Video gör som Jula – stänger sin E-handel

Market rapporterar idag hur elektronikkedjan Audio Video bestämt sig för att hoppa av priskriget och e-handeln. I förra veckan skall Audio Videos nätbesökare ha möts av texten "Audio Videos webshop är tills vidare stängd och vi hänvisar all försäljning till våra fysiska butiker". Detta var tydligen inte en temporär lösning utan webshopen är stängd på riktigt.

I stället ska de satsa på andra värden än pris och den nya sajten som lanserats, utan webshop, ämnar att inspirera kunderna via upplevelser som visar på vad man kan göra med produkterna. Vi möts av många rörliga bilder och man kan interagera med sidan, dvs klicka på saker. 

Annons

"Vi har bestämt oss för att inte ta en fight på andras villkor" säger Christer Palmgren, kedjechef Audio Video, till Market och fortsätter "Om vi skulle ta fighten på andras villkor skulle det handla om att vi stångar oss blodiga med volym som måttstock. Vi har bestämt oss för att inte hoppa på det tåget."

Audio Video ska nu ta "fighten" lokalt och de har tydligen gjort en marknadsanalys för varje ort vilket gissningsvis ska reflekteras på sajten, efter det att man valt sin stad. När Market frågar Christer vilken roll hemsidan skall få framöver svarar han följande:

– Bland det första jag ifrågasatte var: "Varför finns vi på nätet?" Nu lanserar vi en sajt som bygger på upplevelser, nytta och relationer i stället för traditionell volymförsäljning.

Vi önskar Audio Video lycka till med sin nya e-handelslösa satsning. Det är tufft i hemelektronikbranschen just nu och att gå sin egen väg är förmodligen inte fel. Vi är dock skeptiska till att Audio Video valt rätt väg och hoppas att de inte slutar som OnOff.

När vi klickar på "Butiker" och vill veta var vi ska handla prylarna får vi upp denna ganska tomma sida:

Tjejen frågar om vi har hamnat rätt. Det har vi nog inte, för vi vill personligen handla våra elektronikprylar på nätet. Ni finner deras nya upplevelsebaserade hemsida här.

Källa: market

Annons

Relaterade nyheter:
Jula byter ut E-handeln mot kundklubb?

Annons