Auriga blir nu Nets med sina kunder

I mitten på förra året gick betalleverantören Auriga ihop med Nets eller blev uppköpta, de kallade det hela för en fusion. Samtidigt gick en hel bunte folk ifrån Auriga till Svea Ekonomi. Sedan dess har vi inte hört mycket mer om denna affär tills idag.

Nu väljer nämligen Auriga ePayment att byta sin logotyp till Nets och vi gissar att Auriga kommer att fasas ut. Deras kunder fick igår följande meddelande:

Annons

"Hej kära ePayment kund!

Vi heter numera Nets Sweden AB. Norska BBS och Danska PBS, där Auriga var ett dotterbolag till PBS, är numera ett juridiskt bolag sedan 1 augusti 2011. Nets är numera en av nordens största aktörer inom betalbranschen. Vi har nu påbörjat arbetet att ändra till den nya loggan.

Vi vill med detta uppmärksamma att när ni loggar in i Admin GUIt att loggan har ändrats till Nets."

Vi hoppas att denna övergång till Nets betyder mer än ett namnbyte. Då tänker vi på den dåliga information som deras kunder tydligen fått gällande deras nedtid under julhandeln. Nyligen läste vi följande på Maria Richardsson blogg där hon reflekterar över julhandeln:

"Mitt i den bästa försäljningsperioden låg också Auriga nere (vilket det bl a var mycket debatt kring på ehandel.se). Det var förstås väldigt stressande, men jag tror att vi inte drabbades så hårt. Efter ett par timmar, när jag märkte att problemen verkade bli långvariga, tog vi bort fakturaavgiften så att våra kunder inte skulle drabbas alltför mycket.

Det här är ju naturligtvis katastrof för många inblandade, men det jag är mest kritisk mot är den totalt icke-existerande informationen från Auriga. Jag, som kund hos dem, har inte fått någon information kommunicerad direkt till mig – varken under pågående avbrott eller efter för att förklara vad som hänt. Skäms, Auriga! Ett mejl med information om vad som hänt och vad de ska göra för att det inte händer igen är väl knappast att begära för mycket…?"

Vi hoppas alltså att Auriga/Nets nu tar sig i kragen, i och med namnbytet, och även förbättrar informationsflödet till sina kunder.

 

Annons

Relaterade nyheter:
E-handlare kräver besked om ersättning
Auriga ePayment ligger nere mitt i julhandeln
Auriga bemöter kritiken kring deras tjänst Auriga ePayment

Annons