Avtalet på plats – då öppnar de nattetid: ”Det mesta är stängt”

Efterfrågan ökar sent på helgerna.

Så kallade dark stores, alltså butiker från vilka leveranser sker men som inte är öppna för fysiska besök, har vuxit i popularitet de senaste åren. Men det är också ett koncept som väntar på det stora riktiga genombrottet i Sverige.

En av aktörerna som driver utvecklingen är Wolt, som har fyra dark stores under namnet Wolt Market. Tre i Stockholm och en i Örebro. Där fick de anställda nyligen kollektivavtal och i och med det kan man nu hålla den virtuella matvarubutiken öppen även nattetid.

Annons

Vi har märkt av en ökad efterfrågan om att kunna beställa hem livsmedel och annat man kanske är sugen på lite närsomhelst på dygnet. I och med att vi kan leverera en beställning inom 30 minuter är det många som ser fördelarna med Wolt Market framför en traditionell livsmedelsbutik, särskilt på dygnets senare timmar när det mesta är stängt. För oss handlar det om anpassning till våra kunders behov och beteende, inte tvärtom, säger Joachim Schwartzbach, vd för Wolt Market, i ett uttalande.

Så från och med i dag, måndag, kommer butiken i Örebro och butiken i Stockholm City att hålla öppet till klockan 01:00 fredag och lördag, samt till midnatt på söndagar. Övriga dagar stänger man klockan 23.00.

Annons