Axfood köper City Gross – för 2 miljarder

"Vi är väldigt glada".

Axfood meddelar idag att man förvärvar butikskedjan City Gross. Företaget har redan ett minoritetsägande men lägger nu vantarna på hela rasket. Man går från en ägarandel på 9,9 procent till 100 procent.

Vi är väldigt glada över att ha nått den här överenskommelsen med Bergendahls och välkomnar alla City Gross medarbetare till Axfoodfamiljen. Vi tror mycket på City Gross och som ägare kommer vi att investera i att utveckla konceptet och effektivisera driften. Vi ser fram emot att tillsammans arbeta för att stärka kedjans position och tydligare utmana de stora aktörerna inom det växande stormarknadssegmentet, där Axfood idag endast är närvarande genom minoritetsposten i City Gross, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

Annons

Köpeskillingen ska uppgå till 2 miljarder kronor. Förvärvet ska stärka City Gross konkurrenskraft och planen är att utmana marknadsledarna.

Affären skapar de bästa förutsättningarna för att stärka City Gross konkurrenskraft, och stärka kedjans position på marknaden, för att expandera framgent. Axfood är helt rätt ägare för City Gross framåt för att utveckla stormarknadskonceptet över tid, säger Lars Ljungälv, Bergendahl & Son AB:s koncernchef och vd.

Transaktionens genomförande är villkorad av godkännande från Konkurrensverket och EU-kommissionen.

Annons