Axfood satsar på obemannade butiker – här börjar man

"Vi kan alla känna igen oss i frustrationen".

Obemannade butiker blir allt mer vedertagna. Nu hoppar nästa jätte på konceptet och den här gången har turen kommit till Axfood.

De rullar ut ett hybridprojekt i ett antal Tempobutiker, där bemannade öppettider kompletteras med obemannade sådana. Det sker under en testperiod på sex månader och startskottet går i slutet av februari.

Annons

Den här lösningen rimmar väl med Tempos ambition att tillhandahålla närhet till både bra mat och service. Genom hybridlösningen kommer våra Tempobutiker att kunna erbjuda ökad tillgänglighet genom riktigt generösa öppettider, säger Simone Margulies, vd Hemköp och Tempo, i ett uttalande.

Kunderna behöver först ladda ned Tempos app, registrera sig via mobilt bank-id och sedan är det bara att börja scanna varor och shoppa loss, även när butiken saknar personal.

Vi kan alla känna igen oss i frustrationen när kaffet, mjölken eller godiset är slut och butiken är stängd. Det känns därför både relevant och roligt att kunna erbjuda våra kunder längre öppettider under kvällar och helger, särskilt när närmaste kvällsöppna butik ligger cirka 2 mil härifrån, säger Viktoria Melin, handlare Tempo Indal.

Om allt fungerar som det ska och det tas emot väl av kunderna kommer man därefter att fortsätta med obemannade öppettider och utöka med fler lägen.

Här testar Axfood obemannat:

  • Tempo Indal
  • Tempo Sandhamn
  • Tempo Töllsjö
  • Tempo Venjan
  • Tempo Lundsbrunn

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!