Babykrisen fortsätter – nu stänger e-handlaren butiken

"Vi ser över hela vårt butiksnät nu".

I slutet av mars kom beskedet att Babyworld tvingats ansöka om rekonstruktion. Peter Bondelid, som tidigare varit vd för Brothers, fick i uppdrag att leda e-handlaren genom rekonstruktionen.

Vi har goda förhoppningar om att ta företaget ur svackan. Vi får vända på varenda sten, se över vår interna kostnadsstruktur, kostnadsnivå och butiksstruktur. Förlusterna uppkommer inte jämnt, utan det är vissa förlustkällor, sa Peter Bondelid till Ehandel efter att han tillträtt som vd för Babyworld.

Annons

Nu har stenarna så sakta börjat vändas. Göteborgs-Posten rapporterar att Babyworld kommer att stänga en av sina tre butiker i Göteborg. Nämligen den som är placerad på Kaserntorget där det just nu pågår en stor rea.

Vi har två andra stora butiker i Göteborg och vi har bedömt att Kaserntorget är den butik som storleksmässigt och layoutmässigt inte riktigt håller, säger Peter Bondelid till tidningen.

Om bolagets andra två butiker i staden kommer att klara sig undan en nedstängning är dock för tidigt att säga.

Vi ser över hela vårt butiksnät nu, så jag vill vänta lite med att kommentera det tills vi har helheten klar, säger Bondelid Till Göteborgs-Posten.

I och med stängningen av butiken på Kaserntorget minskar Babyworlds sitt butiksbestånd till tio butiker.

Annons