Babyshop har gått globalt och deras M-handel växer

E-handlaren Babyshop var tidigt ut med en mobilanpassad butik som lanserades sommaren 2009. De berättade i slutet på förra året hur den mobila butiken då stod för flera procent av trafiken till deras sida, något som sex månader tidigare varit under en procent. De såg helt enkelt en stark ökning i trafik till sin mobilanpassade sajt.

Annons

M-handeln fyller ut Lördagarna

Nu är vi här ett år senare och Babyshop säger att handel via mobilen på allvar fått sitt genombrott under den inledande julhandeln. De mobila besökarna ska ha ökat med 400 procent om man jämför julhandeln just nu mot året innan. Intäkerna skall även de ha ökat ordentligt vilket betyder att folk verkligen shoppar med mobilen och inte bara fönstershoppar.

- Det är inte längre några tveksamheter att den mobila handeln är här. Idag omsätter vår mobila butik betydande siffror och för oss har det varit en självklarhet att finnas tillgänglig på det sätt som våra kunder efterfrågar oavsett om du är på en middag i Stockholm eller om du sitter på tunnelbanan i Tokyo, säger Marcus Tagesson VD på Babyshop.se & Babyshop.com.

Marcus påpekar en intressant sak kring den mobila trafiken och det är det faktum att många m-handlar på en lördag. En dag som vanligtvis är ganska dålig för många e-handlare.

- Att lördagar sticker ut som en av dem dagarna med högst omsättning från mobilen är något förvånande med tanke på att den annars brukar vara lite lugnare. Vi kan se tydliga trender att våra kunder handlar före och efter lunch på vardagar då de sitter vid sin jobbdator medans mobilen är det som kanske är närmast till hands för helgens shopping, säger Marcus.

Babyshop.com

Det kanske även ska nämnas att det går bra för Babyshop. De omsatte 13 miljoner förra året och 6 miljoner året innan det. Vi har även missat att de gått globalt med sin sida Babyshop.com och idag har kunder i över 20 länder. Eftersom denna satsning gått oss obemärkt förbi bad vi Marcus om lite mer information och han ger oss då en ganska intressant story kring domännamnet:

Annons

"När det kommer till Babyshop.com så är det en lite intressant historia. Vi köpte den domänen 2008 av Generel Electric som ägde den efter ett förvärv av något bolag. Vi fick betala dyra pengar men vi ansåg att det är en domän som kan ta oss ut i världen utan begränsningar.

Det finns en och annan stor Babyshop i världen men det är som sagt vi som har .com domänen. Som exempel finns Babyshop i mellanöstern och har där 133 butiker. Genom att vi har Babyshop.com så kan vi fortsätta expandera till nya länder utan begränsningar oavsett om någon stor aktör med samma namn vill gå in på våra marknader. Vi har redan idag en betydande omsättning utomlands på grund av sökningar på baby shop och liknande. "

Grattis till Babyshop helt enkelt och vi önskar dem en lukrativ julhandel.

 

Källa: press, press

Annons