Babyshop stänger ner i Norge: ”Inga andra alternativ”

"Vi har jobbat hårt för att undvika det här".

Babybranschen är i gungning, det är det nog få som missat. Och även om Jollyroom igår meddelade att de öppnar sin första butik i Norge, så tvingas deras branschkollega göra det omvända.

Babyshop meddelar under fredagen att de stänger sina fyra återstående butiker i Norge. Ett beslut som enligt e-handlaren är en följd av det tuffa globala marknadsläget med ökad inflation och förändrad efterfrågan på grund av stigande räntor.

Annons

Totalt berörs ett femtiotal anställda i de fyra butikerna i Stavanger och Oslo. Den norska nätbutiken kommer dock att finnas kvar.

Vårt fokus nu är att ta hand om de anställda som berörs. Vi har jobbat hårt för att undvika det här utfallet, men på senare tid har det blivit tydligt att rekonstruktionsprocessen inte ger oss några andra alternativ, säger Karin Mineur, vd för Babyshop Group, i ett pressmeddelande.

Omsatte 1,2 miljarder

Babyshop-koncernen omsatte nära 1,2 miljarder under 2021. Man gjorde dock en förlust på 221 miljoner kronor och Babyshop Groups holdingbolag ansökte i oktober 2022 om rekonstruktion, i hopp om att kunna kapa skulder på omkring 280 miljoner kronor.

Babyshop, som fortfarande håller sina butiker i Sverige öppna, driver förutom Babyshop.com även Lekmer.se, Alexandalexa.com och Melijoe.com. Babyshop Group grundades 2006 och har bland annat riskkapitalbolaget Verdane i ägarkretsen.

Annons