Babyshop.com tar in nytt kapital och investerare

Nätbutiken Babyshop är definitivt på frammarsch. Detta år har de skaffat en ny VD i Magnus Fredin, öppnat fysisk butik, lanserat en ny sajt och satsat internationellt med fokus på Polen och Ryssland. De har även passat på att köpa upp konkurrenten Oii Design.

Nu meddelar Babyshop att de på väg mot målet att bli Babyshop med hela världen, eller i alla fall Europa, tagit i nytt kapital. Och bolaget som nu köper upp 12,5 procent av Babyshop är ingen mindre än Net Departo som i april gick in som majoritetsägare i Roliga Prylar.

Då fick vi veta att Net Departo sålde in sig hos e-handlare med kunskap och inte bara pengar. De sade sig aktivt arbeta med sina investeringar och detta verkar ha lockat Babyshop.

Annons

– Vi är glada att ha Net Departo som ny investerare, de har ett brett kunnande inom e-handel, logistik och god erfarenhet av att bygga bolag. De kommer hjälpa oss tillsammans med Verdane Capital att förverkliga vår vision om att bli den ledande babybutiken i Europa, säger Magnus Fredin, VD på Babyshop.

En mycket attraktiv investering

Anders Andersen som är VD på Net Departo tror att Babyshop bara har påbörjat sin e-handelsresa.

– Babyshop.com har visat en lång och stadig tillväxt sedan starten 2006. Dessa meriter tillsammans med de senaste resultaten ifrån Babyshops lanseringar på nya marknader gör detta till en mycket attraktiv investering, men den största anledningen till att investera i Babyshop.com är den starka ledningen som vi har känt och följt de senaste 5 åren. Vi tror att Magnus, Linn och Marcus endast har börjat sin resa, säger Anders Andersen.

Det nya kapitalet skall primärt användas till att accelerera tillväxten utanför Sverige. Detta räkenskapsår hoppas butiken omsätta 100 miljoner kronor och målet är att bli den ledande barnbutiken i Europa.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!