Bakom kulisserna hos NordicFeel och NordicInk

En av våra mest kommenterade nyheter förra året (22st) var den om nätbutiken NordicFeel och deras systerbutik NordicInk. Dessa butiker vann även Pricerunners pris, Årets e-handlare, inom sina kategorier bara någon vecka senare. Först och främst var det dock NordicFeel med sin starka tillväxt och ganska omoderna hemsida som fick folk att spärra upp ögonen. Butiken skall numera vara Sveriges största parfymbutik på nätet.

I dag läser vi en artikel i Smålandsposten om dessa butiker, som drivs ifrån ett gammalt ICA-lager i Småland. Det verkar ligga en väloljad maskin bakom nätbutikerna och vi får reda på att de har sitt ursprung i ett projekt inom Ung företagssamhet. Vi får också reda på att de samkör resurser och att det är därför NordicFeel endast visat en anställd, något vi tog upp i vår tidigare nyhet. Totalt har bolagen bakom nätbutikerna 12 heltidsanställda.

Annons

– Att två separata bolag kan samköra har tydliga fördelar. Det ger flexibilitet på personalsidan. Vi kan dela lager, göra gemensamma avtal om transporter och inte minst lära av varandra, säger ekonomiansvariga Sara Jonsson.

De berättar även hur de jobbar med kundservice och snabba leveranser, något som gav dem priset Årets e-handlare. För att få veta mer om dessa butiker tar ni er till Smålandspostens artikel "Webbutiker fick bästa kvittot".

Relaterade nyheter:
NordicFeel.se - Sveriges största parfymbutik på nätet
Bamba.se är en av Årets E-handlare 2011

Annons