Bauhaus lanserar E-varuhus samtidigt som Byggmax uppdaterar sin E-handel

Bauhaus meddelar, idag, att de öppnar ett e-varuhus den tredje maj. Förmodligen är lanseringen försenad eller så har vi missat ett pressmeddelande i förra veckan. E-varuhus är vad Bauhaus kallar sin e-handel vilket gör att de kan vara först med ett e-varuhus i Sverige. Den nya e-handeln finns på deras befintliga sida.

Annons

Samtidigt har Byggmax gjort om sin e-handel något som möts med positiva kommentarer, tills folk kommit till kassan. Fraktuträkningen sägs vara lite konstig och ofördelaktig för de som beställer mindre produkter.

Bauhaus skriver att de har en leveranstid på 3-7 dagar med en fast fraktkostnad som är densamma för alla orter i Sverige. De erbjuder dock inte hela sitt sortiment i nätbutiken utan många produkter markeras med "Endast varuhus".

– Med vårt e-varuhus flyttar vi fram positionerna för e-handeln. För oss handlar det inte om att lägga upp varor på nätet, utan att bygga ett varuhus där vi engagerar oss lika mycket som i de fysiska varuhusen. Målet är att e-varuhuset ska bli vårt största varuhus sett till omsättningen, säger Johan Saxne, Informations och marknadschef Bauhaus Sverige.

Bauhaus meddelar även att det, i deras nya digitala satsning, ingår mobilapplikationer för iPhone och Android.

Tanken bakom att kalla det ett e-varuhus är att visa att de tar e-handeln på allvar. Något vi givetvis finner positivt. Deras e-varuhus skall även ha en egen varuhuschef, och servicechef, vilket säkert inte kan skada. Frågan är om de försöker applicera för mycket av det som finns i ett varuhus på en nätbutik, som vi alla vet inte liknar en vanlig butik.

"Organisationen är uppbyggd precis som de fysiska varuhusen runt om i landet och har exempelvis en egen varuhuschef samt en servicechef. Initiativet kom utifrån målsättningen att e-handel inte ska komplettera övrig försäljning, utan vara en organisatorisk egen enhet, som är minst lika prioriterad som de övriga varuhusen."

Samtidigt, i motsats till denna vision, erbjuder de inte hela sitt sortiment på webben, utan många produkter finns endast i varuhusen. De saknar även bilder på en stor del av produkterna. Vi gissar dock att detta kommer bli bättre med tiden.

Vi önskar i alla fall Bauhaus lycka till med sin nya satsning och även Byggmax med sin nya uppdaterade e-handel.

Annons

Källa (press)
Källa (joelfalck)

Relaterade nyheter:
Två Jättar som är sena till Ehandelsfesten

Annons