Begagnat-appen NyBytt köper upp Osom Market

I början av 2013 lanserades både Nybytt och Osom Market. Två tjänster som skulle ta upp kampen med traditionella jättar som Blocket och Tradera genom att erbjuda ett nytt format för köp- och säljannonser i mobilen. Nu meddelar Nybytt att man köper upp konkurrenten.

Under förra året lanserades en mängd olika mobila appar med målet att förenkla begagnathandeln. Osom var bland de första att släppa sin app, och ungefär i samma veva lanserades Nybytt. Men de var långt ifrån ensamma om att gå i de tankarna.

Kort efter lanserades ytterligare appar och tjänster. Vintigo, Jumblets och OnTheFlea är några exempel. Därför känns det inte alltför oväntat att ett av företagen nu blir uppköpta av en konkurrent.

Annons

– Marknaden behövde konsolideras och Nybytt är den rätta aktören att ta över Osom, säger Anton Johansson, VD och medgrundare av Osom Market.

Namnbyte på gång

Exakt vad uppköpet kommer att innebära vill NyBytt inte kommentera i dagsläget men båda tjänsterna kommer ligga kvar som separata appar. Inom en snar framtid kommer man dock att byta namn på Osom Market då varumärket inte ingått i förvärvet.

– Att vi nu går ihop innebär att vi ökar vårt content och antal användare samt att det öppnar upp en hel del spännande möjligheter för oss som vi inom kort ska ta vara på, säger Mikael Behrenfors grundare av Nybytt.

Källa: Press

Annons