Begagnatjätten växlar upp i Sverige – satsar på B2B: ”Trenden är tydlig”

"Allt fler vill göra hållbara val".

Refurbed, den snabbväxande marknadsplatsen för rekonditionerad elektronik, ligger inte på latsidan. Företaget har lanserat nya kategorier på löpande band sedan sitt intåg på den svenska marknaden 2021. Nu är det dags för ytterligare expansion, men inte på konsumentsidan, utan med en nylanserad företagstjänst.

Upplägget har redan testats på flera av företagets europeiska marknader och gör det möjligt för företag att köpa rekonditionerade mobiltelefoner, surfplattor och datorer till sin verksamhet. Företag har även möjlighet att sälja tillbaka sin redan använda teknik till Refurbed.

Annons

Redan innan lanseringen fick vi in flera förfrågningar från intresserade företagskunder. Trenden är tydlig – allt fler vill göra hållbara val som främjar den cirkulära ekonomin, säger Therese Almqvist, marknadsansvarig på Refurbed.

Enkel åtgärd

Enligt Refurbed, som grundades 2017 i Österrike, har företag som utnyttjat tjänsten sparat i snitt 65 procent av kostnaden jämfört med att köpa nyproducerade produkter. Samtidigt minskar de sitt elektronikavfall och sin klimatpåverkan.

Varje rekonditionerad mobiltelefon eller dator beräknas nämligen ge upp till 70 procent lägre koldioxidutsläpp, jämfört med en nyproducerad enhet.

Att se över sina it-inköp är en enkel åtgärd som kan göra stor skillnad, både ekonomiskt och för miljön. Inte minst eftersom många företag byter ut sina företagsdatorer och telefoner vartannat eller vart tredje år. Med den här tjänsten kan företag se till att hålla kontoret med den senaste tekniken, samtidigt som de visar att de vill ta ansvar för våra begränsade resurser, säger Therese Almqvist.

Annons