Gekås VD om chockhöjningarna – så drabbas varuhuset

"Svårt säga vad som beror på vad".

Drivmedelspriserna är på skyhöga nivåer och en liter diesel kostade på tisdagen över 25 kronor. Bensinen går loss på strax över 21 kronor i dagsläget. Det har dock skett en viss tillbakagång från pristoppen för ett par veckor sedan, när exempelvis dieseln närmade sig 30 kronor.

Hur höga drivmedelspriser påverkar ett lågprisvaruhus som Gekås i Ullared är intressant. Hela konceptet bygger ju på att kunderna tar bilen dit. Ehandel kontaktade vd:n Patrik Levin för att ta reda på om de har sett några effekter på kundströmmarna, sedan drivmedelspriserna sköt i höjden.

Annons

Varuhusets vd Patrik Levin börjar dock med att säga att drivmedelspriserna främst påverkar konsumenterna.

Men det är klart att man som konsument blir ännu mer medveten om hur långt man kör. Lyckligtvis är det så billigt på Gekås och upplevelsen är helt unik – så det är förhoppningsvis värt resan ändå, säger Patrik Levin till Ehandel.

Men får ni färre kunder till följd av de höga priserna?

Det är svårt att svara på. Det har varit många olika faktorer de senaste åren, samt i nutid, som i olika utsträckning påverkar kundantalet, såsom pandemin, det fruktansvärda som händer i Ukraina, el-priset och drivmedelspriserna.

"Svårt svara på"

I dagsläget så har man dock noterat "ett minskat kundantal", medger Patrik Levin. Men det har samtidigt skett en återhämtning sedan pandemiåret 2021.

Vi ser nu att många glada shoppare återvänder till Ullared, nu när våren börjar komma fram.

Men känner ni oro för kundtapp till följd av de väldigt höga drivmedelspriserna?

Som sagt är det väldigt svårt att säga vad som beror på de ena och vad som beror på något annat.

Annons

Annons