Beskedet: Globala e-handelsfesten skjuts fram

“Senare i år”.

Amazons gigantiska readag vid namn Prime Day har växt år för år och är numera ett globalt event som tar plats på alla e-handlarens marknader världen över. Förra året hölls shoppingfesten mellan den 15 juli och den 16 juli. I år har det dock varit relativt tyst från e-handlaren, trots ihärdiga rykten i media om att "dagen" flyttats fram. Detta fram tills igår då Amazon bekräftade att Prime Day är framflyttat.

Det är förstås pandemin som satt käppar i hjulet för shoppingfesten och något nytt datum för Prime Day ska inte heller finnas. Tidigare rykten gjorde gällande att dagen skulle ta plats i augusti eller september. E-handlaren meddelar nu bara att readagen är framflyttad till senare i år.

Annons

Värt att notera är dock att Amazon kommer att köra Prime Day i Indien, den 6 och 7 augusti. Vilket därmed kommer att göra det till första gången som shoppingfesten inte sker samtidigt världen över.

I år håller vi Prime Day senare än vanligt, samtidigt som vi garanterar våra anställdas säkerhet och stödjer våra kunder och säljare. Vi är glada att Prime-medlemmar i Indien kommer att kunna spara pengar 6-7 augusti, och att medlemmar över hela världen kommer att kunna uppleva Prime Day senare i år. Vi ser fram emot att ge er mer information inom kort, sade Amazon i ett uttalande till media igår.

Prime Day har historiskt sett varit ett sätt att boosta försäljningen under lågsäsong. Detta behovet lär dock inte finnas just nu då e-handlaren säjer mer än någonsin, då många vänder sig online på grund av Covid-19. E-handlaren har snarare haft problem att hänga med i alla order och man anställde 175 000 extra medarbetare på grund av pandemin. Att skippa Prime Day verkar dock, som meddelats, inte ligga på agendan för e-handelsjätten.

Annons