Best Transport skalar upp med ny terminal – fyrdubblar ytan

"Det känns oerhört bra".

Last mile-speditörerna skalar upp i rask takt och Best Transport vill inte vara sämre. Nu flyttar de in i en nybyggd terminal i Jönköping, där de slog sig ned 2019, och fyrdubblar därmed ytan jämfört med innan.

Här kommer man således att kunna hantera betydligt större paketvolymer och man har även en rejäl temperaturreglerad lageryta.

Annons

Det känns oerhört bra att vi nu, genom att kraftigt utöka terminalytan, kan hjälpa ännu fler kunder med snabba och flexibla leveranser. Vår nya terminal håller stadigt en temperatur om 15°C, vilket framför allt möjliggör att vi kan förvara och hantera större mänger temperaturreglerat GDP-gods, säger Johan Wadsby, affärsområdeschef på Best Transport, i en kommentar.

Terminalen drivs även på förnybar el, är förberedd för inkoppling av solceller och kommer med laddstolpar och en egen HVO100-tank för fossilfria leveranser.

För oss har det därför varit avgörande att vår nya terminal möter våra krav, vad gäller minimalt klimatavtryck. Och att det finns möjlighet för våra fordon att snabbt och smidigt kunna laddas med förnybar el eller fyllas med fossilfri HVO100. I anslutning till terminalen finns det även en fordonsverkstad och en miljöanpassad tvätthall, vilket ytterligare effektiviserar verksamheten och reducerar onödig körsträcka, säger Niklas Knight, koncernchef på Best Transport.

Annons