Betala Amazon med en high-five – här är nya tjänsten

Öppnas för återförsäljare.

Amazon tar teknikutvecklingen i sina Go-butiker till nästa nivå. Nu införs nämligen ett helt nytt betalsätt: din handflata. Ja, du läste rätt. Skulle du ha vägarna förbi en Amazon Go-butik kommer det alltså finnas möjlighet att betala genom att scanna handflatan.

Det enda som behövs är att man först registrerar sig med sin e-post och ett betalkort. Läsaren som sedan scannar handflatan känner igen bland annat igen linjer och venstruktur, som gemensamt skapar en unik signatur. Och med hjälp av denna kommer du sen alltså kunna betala, utan att behöva krångla fram kort eller mobilen ur fickan.

Annons

Det nya betalsättet lanseras under namnet Amazon One och kommer inledningsvis att installeras hos två Amazon Go-butiker i Seattle. Men det kommer senare även att göras tillgängligt för andra butiker, evenemang eller byggnader som vill registrera besök.

Vi är övertygade om att Amazon One kan användas även utanför våra butiker. Så planen är att erbjuda tekniken även till tredje part som till exempel återförsäljare, arenor och kontorsbyggnader så att fler kan ta del av den här bekvämligheten på flera platser, säger Dilip Kumar, Vice Precident för Amazons butiksgren, i ett uttalande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!