Betala med Bitcoin: PayPal låter kunderna e-handla med krypto

Guds gåva till kryptovalutorna?

Betaljätten PayPal meddelade igår att de öppnar för sina användare att betala nätköp med kryptovalutor. PayPal har sedan en tid tillbaka öppnat för handel med kryptvalutor, direkt från kundernas PayPal-konton, och att nu kunna använda dem för att köpa saker är alltså nästa steg.

Den nya funktionen är inte heller något som kunderna behöver aktivera. De PayPal-kunder som har kryptovalutor på sitt konto i tillräckligt stor mängd för att genomföra ett köp kommer automatiskt att få se funktionen “checka ut med krypto” när de handlar online.

Annons

Köpen kommer dock inte att ske med vald kryptovaluta utan kunden får i ett mellansteg konvertera till en normal valuta (fiat), som sedan används i kassan. Ett steg som PayPal försökt göra så smärtfritt som möjligt och man ska inte ta ut någon extra avgift. Det går dock endast att betala med en typ av kryptovaluta, man kan ej blanda.

I takt med att användandet av digitala betalningar och digitala valutor accelererar så visar introduktionen av “Checka ut med krypto” vårt fokus på att driva ett generellt accepterande av kryptovalutor, samtidigt som vi fortsätter att erbjuda PayPal-kunder val och flexibilitet i de sätt de kan betala med PayPal-plånboken, säger PayPals vd Dan Schulman i samband med lanseringen.

PayPal ser alltså detta som ett stort steg framåt för kryptovalutor.

Att möjliggöra inköp med kryptovalutor hos företag runt om i världen är nästa kapitel för att driva en genomgående bred acceptans av digitala valutor, säger Dan Schulman.

Om kunden begär en återbetalning av olika anledningar så kommer den att ske i fiat, inte i kryptvalutan man betalade med. Den nya funktionen rullas just nu ut i USA.

LÄS ÄVEN: Nyckeln till Bitcoins enorma framgång

Annons