Betaltjänsten för second hand rusade – ”potential på miljardnivå”

Intresset för begagnat fortsätter att stiga.

Fintechbolaget Rockers betaltjänst för begagnatmarknaden, Rocker Pay, har fått en rejäl skjuts under företagets andra kvartal. Användningen ökade kraftigt och transaktionsvolymerna steg med 162 procent, jämfört med samma period förra året. Och tillväxttakten sköt iväg ytterligare under sommaren.

Tjänsterna möter en tydlig efterfrågan på nya och tryggare sätt att betala när du handlar begagnat. De är fortfarande i en tidig fas, men redan nu ser vi en rejäl ökning av antalet kunder, trots utbrottet av Covid-19, kommenterar Rockers vd, Emil Hansson, siffrorna.

Annons

Tjänsten finns i dag på Blocket och är en peer-to-peer-checkoutlösning. Den används i "Blocketpaketet" som ska göra det tryggare att skicka varor och hantera betalningar mellan köpare och säljare utan behovet att mötas.

Potentialen för checkoutlösningar och privatfinansiering inom begagnathandel är riktigt stor, på miljardnivå enbart i Sverige. Möjligheterna att växa enbart inom begagnat är fantastiska och vi känner oss säkra på att kunna öka checkoutvolymerna under resterande del av året, säger Emil Hansson.

Han avslöjar att det också kommit in förfrågningar om att bredda affären för Rocker Pay.

Vi har fått många förfrågningar från e-handlare och andra marknadsplatser som undrar om vi kan utgöra ett nytt och piggare alternativ till andra checkoutlösningar på marknaden. Fokus för oss nu är begagnathandeln och den stora potential vi ser där. Men vi utesluter inte möjligheten att även ansluta andra handlare eller marknadsplatser till vår plattform i framtiden.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!