Bildelsbutik lanserar tjänst som jämför verkstadsjobb

Reservdelsbutiken Skruvat.se fortsätter sin satsning för att bli Skandinaviens största inom reservdelar för bilar. Som ett led i detta lanserar man nu tjänsten Skruvat & Klart. Här kan konsumenter jämföra priser på verkstäder, samt köpa och boka verkstadsjobb direkt på nätet.

Skruvat.se grundades 2008 och ska idag vara en av Nordens största e-handelssajter för nya bildelar med en omsättning på över 100 miljoner kronor. Under sommaren 2013 tog man även in nytt kapital utifrån för att möjliggöra en fortsatt geografisk expansion.

Nu satsar man vidare genom att lansera en tjänst där konsumenter kan jämföra priser på verkstäder, samt köpa och boka verkstadsjobb direkt på nätet. Efter att kunden preciserat det arbete de önskar utfört får de sen en lista på verkstäder inom valt postnummer.

Annons

– Vi har arbetat med att ta fram Skruvat & Klart under lång tid och det är otroligt kul att nu lansera något helt nytt för den Nordiska marknaden. Reservdelar och reparationsarbeten är komplext och det kräver att man behärskar alla delar i processen om man ska ta sig an ett sådant här projekt. Det finns en mängd offertportaler som går ut på att kunden ska beskriva ett fel och sen får ett antal offerter med uppskattade priser till sig. Ingen av dessa räcker hela vägen fram. Skruvat & Klart är något helt annat, här får kunden ett fast pris på det arbete man vill ha utfört och köper tjänsten direkt vilket ger maximal kundnytta i form av både låga priser och enkelhet, säger Peter Jakobsson på Skruvat.se.

Få liknande lösningar

Med över 300 000 privatkunder och 4000 verkstadskunder är det enligt Jakobsson ett naturligt steg  att koppla ihop privatkunderna med verkstäderna, och därigenom skapa mervärden för båda grupperna.

Han påpekar också att man säkerställer så att alla priser jämförs baserat på samma parametrar i form av moment som ska utföras och tidsåtgång. Och för verkstäderna säkerställer man så att kundens behov tolkas på samma sätt av alla verkstäder.

– Genom detta får vi jämförbara parametrar som gör att förväntningarna från både konsument och verkstad infrias. Lösningen i sig är unik och branschomvälvande och jag vågar påstå att det finns väldigt få liknande lösningar i Europa och USA, om ens någon. Vi ser verkligen fram emot marknadens respons på Skruvat & Klart, att våra befintliga kunder gillar det vet vi redan, säger Peter Jakobsson.

 

Källa: Press

Annons
Annons