Billmate lanserar nytt API för sin betallösning

Betallösningen Billmate fortsätter sin satsning på svensk e-handel. Efter en längre tids utveckling har man nu lanserat version 2.0 av det API som hanterar fakturor, delbetalningar, kort och direktbetalningar genom Billmate.

Hösten 2013 lanserades Billmate, en betallösning som till en början fokuserade på öppna plattformar som Magento, PrestaShop, OpenCart och Zen Cart. Ganska snart slöt man även ett avtal med Nordisk E-handel, och Billmate har på kort tid etablerat sig på den svenska e-handelsmarknaden.

Nu fortsätter man sin resa med att lansera ett nytt API, version 2.0. Arbetet har pågått under en längre tid och har skett tillsammans med kunder, samarbetspartners och andra intresserade. En viktig pusselbit i Billmates satsning på svensk e-handel.

Annons

– Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra betaltjänster för e-handlare och konsumenter. Vårt nya API kommer ge oss en helt annan grund att stå på och kommer även att öppna upp för fler och större samarbeten. Vi gör en stor satsning på vårt partnernätverk nu och vill att dessa ska kunna jobba mot ett extremt användarvänligt, tydligt och säkert API, säger Johan Lindberg, CEO på Billmate AB.

Fler lanseringar under året

Med hjälp av Billmate kan e-handlare erbjuda sina kunder betalning genom faktura, delbetalning, kort samt bank och lanseringen av ett nytt API är en av flera lanseringar av produkter som kommer att ske under 2015.

De moduler som Billmate idag erbjuder för Open Source plattformarna Magento, Prestashop, OpenCart, WooCommerce, Zencart och OsCommerce kommer att uppdateras inom kort för att kommunikationen gällande samtliga betalsätt ska ske genom det nya API som utvecklats.

– Genom att erbjuda moduler som öppen källkod för Open Source plattformar blir Billmate det naturliga valet för e-handlare. Vi utvecklar ständigt nya moduler samtidigt som vi med hjälp av våra kunder och partners förbättrar och lägger till nya smarta funktioner i de befintliga. Vi vill finnas tillgängliga för alla som vill börja ta betalt med Billmate, säger Björn Lindquist, CTO på Billmate.

Källa: Press

Annons