Billmate ska fortsätta växa med nytt kapital i kassan

Sedan lanseringen av betallösningen Billmate har eFinance Nordic AB upplevt en kraftig tillväxt och etablerat sig på den svenska e-handelsmarknaden. Nu siktar man på fortsatt expansion och stärker upp med nytt kapital i samband med en nyemission mot den befintliga ägarbilden.

Under hösten 2013 lanserades betallösningen Billmate. Bakom tjänsten står eFinance Nordic AB som är ett dotterbolag till finansbolaget Invoice Finance AB. Invoice har mer än tio års erfarenhet av fakturahantering och bildade dotterbolaget för att komplettera verksamheten med betallösningar för e-handel.

Sedan lanseringen av Billmate har Malmöbaserade eFinance Nordic AB upplevt en kraftig tillväxt och etablerat sig på den svenska e-handelsmarknaden.

Annons

– Det är oerhört glädjande att vi har växt så pass snabbt, gällande både omsättning och antalet kunder. Genom vårt starka kundfokus, samt våra tekniska lösningar, står vi väldigt bra rustade inför framtiden, säger Patrick Swedén, CCO på eFinance.

Teknisk utveckling

Till en början låg Billmates fokus på öppna plattformar som Magento, PrestaShop, OpenCart och Zen Cart, men ganska snart slöt man även ett avtal med Nordisk E-handel. Sedan lanseringen av Billmate har omsättningen ökat stadigt med 25 procent per månad, och kundtillströmningen med cirka 30 procent.

För att fortsätta den tekniska utvecklingen och bredda pågående marknadskampanjer har ytterligare 3,7 miljoner kronor tillförts bolaget genom en riktad emission mot nuvarande aktieägare. Ägarbilden förblir oförändrad med Invoice Finance AB som största ägare.

– Både vi och hela e-handelsmarknaden växer enormt mycket just nu och genom våra starka ägare har vi nu säkrat en framtida kraftig expansion av Billmate. Vi intensifierar nu vårt arbete för att bli det naturliga valet för alla e-handlare som söker en smidig betallösning, säger eFinance CEO Johan Lindberg.

Källa: Press

Annons