Biltema öppnar för näthandel: Click & Collect nu igång

Köp och hämta!

I slutet av augusti kunde vi på Ehandel avslöja Biltemas e-handelsplan. En plan som inte innehåller traditionell e-handel. Det som stod klart var dock att en stor utrullning av click & collect fanns med i planerna. Och nu har det hela börjat.

LÄS ÄVEN: Biltema avvaktar med e-handel: ”Vi flyger likt förbaskat ändå”

Annons

Biltema har börjat rulla ut sin satsning som går under namnet Köp & Hämta. Ett varuhus i varje land har fått bli piloter för den nya tjänsten. Från och med den 30 oktober går det att handla via click & collect i varuhusen i Jessheim i Norge, Sisjön i Göteborg, Helsingfors i Finland och Esbjerg i Danmark.

Den allra första ordern togs emot i Sisjön den 30 oktober klockan 09:07. Vi ser en tydlig ökning i antalet order som kommer in till alla våra fyra pilotvaruhus allteftersom våra kunder upptäcker hur enkelt det är att beställa online hos Biltema, säger Daniel Berg, digital chef på Biltema, i ett pressmeddelande.

Inom 2 timmar

Även om fyra pilotvaruhus kanske inte låter så mycket, av företagets nära 150 varuhus i Norden, så är planen att alla ska få "Köp & Hämta" innan slutet av nästa år.

Vi är väldigt nöjda med denna första lansering! Vi erbjuder kunden att hämta upp sin färdigpackade beställning redan inom 2 timmar, med undantag för köp av elcyklar och andra produkter som behöver monteras. Då kräver processen lite längre tid. Vi håller god fart och siktar på att Köp & Hämta ska vara lanserat och klart i alla nordiska varuhus i slutet av 2020, säger Daniel Berg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!