Biltema tar sina första steg mot e-handel

Ska lansera click and collect.

Biltema är en av få kedjor som ännu inte har satsat på omnikanal. Så sent som i oktober kunde vi berätta att företaget inte ens var i närheten av några e-handelsplaner, och att de istället skulle öppna fler varuhus.

LÄS ÄVEN: Väljer bort e-handel: ”Kunderna vill ha fysiska butiker”

Annons

Men nu rapporterar Market att Biltema ska lansera click and collect under hösten.

Våra kunder kommer att kunna beställa online och hämta sin beställning inom två timmar på valt varuhus. Detta är en ny tjänst som vi successivt kommer att rulla ut under hösten.

Vi har initiativ planerade som sträcker sig för hösten, men även under hela 2020, säger Johan Gerdevåg, marknadschef på Biltema, till Market.

Under årets första månader har Biltema redan tagit ett steg mot en digitaliserad köpupplevelse. Företaget lanserade tjänsten Mitt Biltema, som idag redan har 100 000 användare. Där kan kunder skapa och spara sina inköpslistor, få sina kvitton digitalt och ta del av erbjudanden.

Vi planerar att kontinuerligt lansera nya tjänster som gör det enklare att vara kund hos Biltema. Inte minst kan vi göra det mer personligt och erbjuda rätt produkter vid rätt tillfälle i rätt kontext.

Vi kommer även att släppa en ny modern app som på ett sömlöst sätt integrerar med Mitt Biltema.

Annons