Björn Borg väljer ny logistikpartner – flyttar till nytt automationslager

Två lager blir till ett.

Sport- och modeföretaget Björn Borg AB styr om logistiken. Två lager ska bli till ett nytt, högautomatiserat omni-lager, som nya logistikpartnern Nowaste Logistics etablerar i Helsingborg. 

Det första steget i flytten sker med start under hösten, då det centraleuropeiska lagret flyttas från Tillburg i Nederländerna till Helsingborg i Sverige. I det andra steget flyttas även lagret från Borås till samma destination. Flytten ska skapa synergieffekter mellan den fysiska och digitala handeln. 

Annons

Vi har länge arbetat hårt för att säkerställa kvalitet och service gentemot våra kunder som är alltifrån egna butiker, modekedjor, digitala marknadsplatser till konsument via vår egen e-handel. Nu tar vi nästa kliv i utvecklingen för att även fortsättningsvis säkerställa att vi kan tillmötesgå kundernas krav och för att ytterligare effektiversera logistiken, säger Jonathan Larsson, Global Supply Chain Manager på Björn Borg, i ett pressmeddelande. 

Det nya omni-lagret uppförs utmed E4 och E6 och blir näst intill helt automatiserat. Här kommer det bland annat att finnas en gods-till-expeditör-lösning som integrerar volymerna för butik och e-handel, paketsortering för B2B och B2C, samt IT-system utvecklade av Nowaste.

Annons