Björn Borgs 76-miljonerskategori i trubbel: “En överraskning“

“Mycket stor potential”.

Modevarumärket Björn Borg meddelar idag att deras skotillverkare har tvingat ansöka om rekonstruktion. Det handlar om bolaget Serve&Volley B.V., med säte i Nederländerna, som alltså designat och tagit fram skor till Björn Borg. De har även skött distributionen i Europa.

Det är ännu för tidigt att säga vad detta kommer att innebära för Björn Borgs verksamhet inom skor mer i detalj, men Björn Borg konstaterar att det står väl rustat för att hantera situationen, skriver bolaget i ett pressutskick.

Annons

I Sverige, Finland och Danmark så sköter dock Björn Borg distributionen själva.

Denna negativa utveckling för Serve&Volley, som även arbetar med flera andra globala varumärken, kom visserligen som en överraskning för oss. Men vi har ett löpande arbete vad gäller kontinuitetsplaner för att alltid vara förberedda på förändringar som rör våra viktiga licenstagare, säger Björn Borgs vd Henrik Bunge i en kommentar.

Enligt Björn Borg har man redan kikat på att driva vidare skor i egen regi.

Det nu inledda rekonstruktionsförfarandet kan innebära att denna förändring tidigareläggs. Distributionen av skor är redan en integrerad del av Björn Borgs verksamhet i Sverige, Finland och Danmark och vi bedömer att produktkategorin skor har mycket stor potential för Björn Borg, säger Henrik Bunge.

Under 2022 stod produktkategorin skor för cirka 76 miljoner kronor av Björns Borgs omsättning. Risken för minskad försäljning i närtid bedöms som liten, enligt företaget.

Annons