Blev polare i backen – nu lanserar duon eget varumärke och e-handel

"Uppbyggt baserat på vår erfarenhet".

Odd Engineering, där har du namnet på ett nytt svenskt varumärke som vill trampa rakt in i cykelentusiasternas hjärtan. Företaget, som har sin bas i Falun, har precis rullat ut sina första serie med biologiskt nedbrytbara cykelrengöringsprodukter.

Fokus ligger på cykelvård och i produktserien finns bland annat schampo, keramiskt vax för cykelramar, kedjerengöring och snabbtvätt.

Annons

För oss är kvalitet inte bara en prioritet - det är ett mantra. Vi tror att bra produkter för cykelvård förbättrar prestanda och förlänger cyklarnas livslängd, säger David Darth, vd och en av grundarna av Odd Engineering.

E-handel och återförsäljare

Med på tåget är Hampus Evers, den andra medgrundaren av Odd. De båda träffades redan 2012 i Åre och deras gemensamma cykelintresse, både på stig, landsväg och nerför branta backar, är det som nu ligger bakom deras gemensamma satsning.

Odd kommer främst att sälja via egen e-handel, men man planerar även att satsa på återförsäljare.

Odd är uppbyggt baserat på vår erfarenhet inom cykling. Vi vill ge cyklister de verktyg de behöver för att hålla sina cyklar i toppskick, utan att spendera en förmögenhet, säger David Darth.

Annons