Blixtsnabba leveranser räckte inte – Lakritsroten i rekonstruktion

Ska lägga ökat fokus på e-handel.

I slutet av förra året kunde vi berätta om Lakritsrotens satsningar på snabba leveranser från sina butiker i Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala. Detta i ett försök att stävja den negativa utvecklingen på grund av pandemin.

LÄS ÄVEN: Lakritsroten lanserar blixtsnabba hemleveranser: ”En fördel”

Annons

Vi är fast beslutna att hålla ut och ta oss igenom det här. Man får göra en del omstruktureringar och titta på olika kostnader inom logistik, utbud och så vidare. Men samtidigt också anpassa sig efter hur kunderna rör sig och till hur det framtida kundmötet kommer att se ut. Vi hoppas ändå att vi går in i ljusare tider under 2021 med ett vaccin som förhoppningsvis väntar runt hörnet, berättade företagets vd Erik Dahlén.

Nu rapporterar Dagens Handel att Lakritsroten försatts i rekonstruktion.

Verksamheten är i grunden sund och problemen är direkt kopplade till covid-19, skriver bolaget i rekonstruktionsansökan.

Utöver företagets totalt nio fysiska butiker så erbjuder Lakritsroten även sina produkter via egen e-handel. Enligt rekonstruktionsansökan så kommer man nu att lägga ökat fokus på e-handel, utöver att förstås se över kostnaderna.

Bolagets omsättning ska ha sjunkit från 45 miljoner kronor 2019 till 35 miljoner under 2020. I fjol gjorde man en förlust på lite över 5 miljoner. I år räknar Lakritsroten med att få upp omsättningen till 38 miljoner kronor och i så fall gå plus minus noll.

Annons