Blocket börjar med omdömen – och BankID blir standard

“Därför tar vi nu nästa steg“.

I våras så började Blocket att testa BankID på sin marknadsplats för begagnat. Och detta verkar nu ha gett mersmak.

Vi har sett positiva resultat när det kommer till både trygghet och kundupplevelse sedan vi påbörjade att verifiera delar av Blocket. Och fått mycket positiva reaktioner från våra användare vilket har legat till grund till det här beslutet, säger Jessica Cervin, kundsäkerhetschef på Blocket, i ett pressutskick.

Annons

Nu utökas alltså kravet på BankID och alla som lägger in annonser kommer antingen behöva verifiera sig via BankID eller SMS. SMS-lösningen kan användas av de som saknar BankID.

Verifiering krävs idag inom kategorierna För hemmet, Personligt, Elektronik, Fritid & hobby och Övrigt. Och man ska kunna se när någon har verifierat sig med BankID.

Om man vill handla ännu tryggare på Blocket kan man hålla utkik efter verifierade annonser och köpare. De har en märkning på annonsen eller bredvid köparens/säljarens namn i chatten. Dessa märkningar visar att den som skapade annonsen eller deltar i konversationen har verifierat sig med BankID, säger Jessica Cervin.

Blocket har samtidigt infört möjligheten att lämna ett omdöme efter en genomförd affär. Den funktionen är dock under utvärdering och fungerar än så länge bara på vissa delar av Blocket.

Annons