Blocket får en egen TV-såpa

Dagens Industri rapporterar idag att Blocket är på väg att få sin egen TV-såpa likt den som handlat om Ullared på Kanal 5. Det är även Kanal 5 som skall sända denna nya serie om Blocket. TV-såpan kommer att heta "Allt till salu" och ska främst att handla om de personer som handlar på Blocket.

Vi vet alla vad TV-serien Ullared gjorde för lågprisvaruhuset Gekås. Den ökade deras omsättning med 30 procent och gav dem 1500 fler besökare per dag, detta gjorde även det till en pina att shoppa där. Blocket som själva är medfinansiär till Allt till salu hoppas givetvis på något liknande.

Annons

Samtidigt skriver Di hur Blocket faktiskt klarar sig bra utan något dragplåster. De ska på fem år ha ökat omsättningen med 130 procent till 558 miljoner, med en vinst på 250 miljoner.

Vad vi undrar är vilken bild denna serie kommer ge av e-handeln som helhet. Förhoppningsvis blir det något positivt för branschen. Det borde i alla fall vara i Blockets intresse. Allt till salu skall börja sändas i vår.

- Det känns både roligt och utmanande att få öppna dörren för tv-tittarna till en miljö som engagerar miljontals svenskar år efter år. Blocket är en jättestor köp & sälj-marknad, men också spelplatsen för drömmen om klippet, förväntningar, humor - och kanske även någon liten krock, när en kär ägodel ska säljas och affektionsvärdet ställs mot marknadsvärdet, säger Lars Beckung, programdirektör på SBS TV.

Källa: di, kanal5,
affärsvärlden

Annons