Blocket höjer säkerheten – kräver BankID av alla: ”Olagligt beteende”

Vill jaga bort bedragare från plattformen.

Blocket utökar kraven på identifiering och inför därför BankID-verifiering av samtliga användare på sajten. Det går från och med den kommande helgen inte längre att verifiera via sms.

Från och med den 1 juni 2024 kommer det inte längre att vara möjligt att verifiera sig med hjälp av sms utan alla som vill kunna lägga in annons och skicka meddelanden på Blocket kommer att behöva verifiera sig med mobilt BankID, säger Jessica Cervin, kundsäkerhetschef på Blocket, i en kommentar.

Annons

Man har tidigare använt sig av BankID-verifiering vid högriskkategorier, samt vid försäljning av djur. Att kraven utökats ska ha tagits emot väl av användarna, säger hon.

De senaste åren har vi stegvis ökat kraven på verifiering och vi har sett väldigt positiva resultat både i form av ökad trygghet och positiva reaktioner från våra användare.

"Ett ökande samhällsproblem"

Det ska också vara en reaktion på det stora antalet bedrägerier i landet.

Bedrägerier är ett ökande samhällsproblem och något vi måste bekämpa på alla sätt vi kan. Här behöver vi jobba på många olika fronter och BankID kommer att försvåra betydligt för dem som försöker att använda vår plattform som verktyg i den här typen av olagligt beteende, avslutar Jessica Cervin.

Annons