Blocket rullar ut ny bilsatsning: ”Effektiv matchning”

"Effektiviserar bilhandlarnas inköp".

Blocket är redan Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar. Men nu breddar man konceptet, genom ett samarbete med Wheelaway. Därmed kan privatpersoner online-auktionera ut sin bil till bilhandlare.

I spåren av den svaga kronan och ökad export har många bilhandlare numera svårt att få tag på begagnade bilar. Därför är vi extra glada över att kunna erbjuda en tjänst som hjälper dem att säkra tillgången till attraktiva bilar, samtidigt som vi underlättar för de privatpersoner som vill bli av med sin bil på ett tryggt och smidigt sätt, säger Robin Suwe, vd på Blocket och ansvarig för affärsområdet Mobility på Schibsted Nordic Marketplaces.

Annons

För privatpersoner är det gratis att auktionera ut sin bil via Wheelaway. Istället är det bilhandlaren, som köper en bil av en privatperson, som betalar en avgift. Avgiften baseras i sin tur på bilens värde.

Vi ser hur allt fler privatpersoner söker nya vägar för att sälja sin bil och med Wheelaway kan säljare effektivt matchas med hundratals bilhandlare. Vi är stolta att i samarbete med Blocket nu få möjligheten att hjälpa fler svenskar till en snabb, smidig och enkel bilförsäljning samtidigt som vi effektiviserar bilhandlarnas inköp, säger John Skantze, Country Manager på Wheelaway.

Tjänsten rullades ut på den finska marknaden redan 2018. Men där kallas den för Auto Vex. Under de senaste två åren har det sålts bilar till ett värde av nästan fem miljarder kronor via den finska motsvarigheten.

Annons