Blocket: “Svenskarna har blivit desperata” – vill köpa elverk

"Ett lysande tillfälle".

Elpriserna skjuter i höjden och konsumenternas beteende ändras. Nu rapporterar Blocket vad som sker på deras marknadsplats i skuggan av elprischocken.

Vad folk köper och säljer på Blocket är en bra indikator på vad som händer i ekonomin och i övriga samhället, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

Annons

Köptbeteendet har minst sagt påverkats för Blocket kan bland annat meddela att spabad och badtunnor är på väg att lämna hemmen. Mellan juni och augusti lades det ut 65 procent fler spabad till försäljning jämfört med förra året. Och annonserna för badtunnor har ökat med 44 procent.

Om man trots allt är sugen på lite utomhusbad är det däremot ett lysande tillfälle att kolla in Blocket nu, säger Ebba Rosencrantz.

Samtidigt som folk säljer av sina elslukande spabad så passar svensken också på att shoppa loss bland andra typer av begagnade produkter. Närmare bestämt så har intresset för ved och kaminer ökat enormt. Sökningar på ved har enligt blocket ökat med 57 procent och sökningarna på kaminer med 67 procent.

Men det slutar inte där.

Svenskarna har till och med blivit så desperata att de börjat undersöka möjligheten att skaffa sin egen el. Elverk hamnar nämligen på plats 11 när det kommer till vad svenskarna sökt mest efter på Blocket den senaste veckan, en ökning med 45 procent jämfört med veckan innan, meddelar företaget.

Annons