Blockets annonser ökar med 42 miljarder kronor

Blocket som för 2010 rapporterade ett rekordår för begagnatmarknaden på nätet, då de lade ut annonser för 212 miljarder på sin sida, meddelar idag att den starka tillväxten fortsätter. Blocket har nu räknat ihop 2011 och förra året annonserades det ut saker för 254 miljarder.

- Det här är den största värdeökningen vi har sett någonsin på Blocket. Svenskarna säljer fler och dyrare saker än tidigare. Blocket har gått från att ha varit en lokal prylmarknad till att 7 av 10 svenskar har köpt eller sålt någonting på Blocket, säger Martin Frey, vd på Blocket.

Annons

Blocket har pratat med en trendanalytiker, Christina Cheng, som försöker förklara denna starka ökning av begagnatmarknaden på nätet:

- ”Köpt är köpt och flest prylar vinner” är ett gammalt statiskt förhållningssätt till ägande som känns passé. Idag är vårt förhållningssätt till ägande mycket mer flödande, där vi tar del av prylar under den tiden vi behöver dem för att sedan sälja dem vidare. Vi är ju också mycket mer engagerade idag av hur början av flödet ser ut också, alltså tillverkningen och transporter, säger Christina Cheng.

Även om Christina har en poäng i det hon säger tror vi att Blocket känner av samma tillväxt som all e-handel. En förflyttning av handel ifrån den fysiska världen med t.ex. loppisar, lokala annonser osv till den mycket smidigare e-handeln. Desto smidigare det blir att göra sig av med gamla saker, man inte behöver, desto större kommer förmodligen även marknaden att bli. Det ekonomiska klimatet bidrar nog också till att Blocket får en extra skjuts frammåt.

Blocket meddelar även att den stora värdeökningen som är uppe på 23 608kr per invånare, i annonserade varor på Blocket, främst beror på en kraftig ökning av bil och bostadsannonser.

Vi gissar att även vi e-handlare mår bra av Blockets starka tillväxt och då tänker vi inte på Blocket Shopping. Utan helt enkelt det faktum att Blocket förmodligen lockar ut fler människor på nätet och gör dem hemmastadda med att e-handla.

Källa: press

Relaterade nyheter:
Begagnatmarknaden är värd 7,6 miljarder
Blocket introducerar ny tjänst - Blocketpaketet
Begagnatmarknaden på nätet exploderar

Annons
Annons