Blomsterköpen slår nya rekord: ”Går mot en dubblad försäljning”

Ökade 140 procent i måndags.

På söndag är det Alla hjärtans dag, blomsterbutikernas viktigaste högtid. Och under veckan som gått har svenskarna köpt enormt mycket blommor på nätet, även i år.

Försäljningen går riktigt bra och redan nu ligger vi långt över förra året, säger Helene Adler, kommunikationschef på Euroflorist, i ett pressmeddelande.

Annons

Onlineköp av blommor har ökat med 105 procent från måndag till onsdag denna vecka, jämfört med samma period i fjol. Den bästa veckodagen var dock måndag den 8 februari, då ökade försäljningsvolymen med hela 141 procent. Det visar statistik från Klarna.

Möjligheten att beställa blommor på nätet som levereras på söndag är en perfekt lösning för alla som vill undvika trängseln i fysiska butiker. Klarnas data visar att rekordmånga svenskar har utnyttjat den här möjligheten, säger Viveka Söderbäck, Klarnas expert på konsumentbeteende.

Enligt statistik från förra året ökade blomköpen online ökade under fjolåret från 51 procent under veckan inför Alla hjärtans dag, till 68 procent på själva dagen. Det beteendet bekräftar blomsterkedjan Interflora som menar att de förbereder sig för att ordrarna ska hagla in i helgen.

Vi vet av erfarenhet att det är många av våra kunder som handlar både spontant och verkligen i sista sekund just kring Alla hjärtans dag. Men det mesta tyder på att vi går mot en fördubblad försäljning mot förra året, säger Louisa Blomstrand, marknads- och e-handelschef på Interflora.

Annons