Blomsterlandet hakar på panttrenden – ”Viktig insats”

"Vi utmanar oss själva hela tiden".

I april krokade Plantagen arm med pantappen Bower.

Sedan dess kan blom- och växtkedjans kunder registrera sin återviningsstation i appen– och skanna en förpacknings streckkod i appen. Det måste dock vara en plastförpackning. När det är klart, och förpackningen är återvunnen, får kunden ett pantvärde i form av poäng eller pengar.

Annons

LÄS ÄVEN: Så ska Plantagen få alla att panta – ny storkund till appen

Konkurrenten Blomsterlandet vill inte vara sämre – och inleder nu också ett samarbete med Bower. Blomkedjan skriver i ett pressmeddelande att de ”sedan många år” tillbaka jobbar för att minska sin plastmängd i verksamheten.

Vi utmanar oss själva hela tiden för att se var vi kan ta bort plastemballage helt och var vi kan byta till bättre material. Störst förbättringar har vi gjort i hanteringen av växter i samband med transport, något du som kund kanske inte ser sе mycket av. Men nu tar vi ytterligare ett steg. Genom samarbetet med Bower är förhoppningen att fler kunder uppmuntras att återvinna förpackningarna, kommenterar Andreas Karlsson, chef för sortiment och inköp på Blomsterlandet.

"Stor och viktig insats"

Pant-appen Bower har i dag mer än 300 000 användare – och uppges ha sorterat över 28 miljoner olika förpackningar.

För våra kunder är det viktigt att värna om natur och miljö. Om vi tillsammans kan minska andelen förpackningar som hamnar i naturen och istället se till att de går till återvinningen så är det en stor och viktig insats, avslutar Andreas Karlsson.

Annons