Bo Lindell tror att de nya returreglerna kan gå igenom

I förra veckan skrev vi om EU:s förslag till nya returregler för e-handlare. Bo Lindell, vd för Svensk Distanshandel, berättade då att nästa steg var att träffa handelsministern för ett möte om de nya reglerna. Detta skedde igår och de positiva nyheterna är att Regeringen tar e-handelns kritik på allvar.

Om regelverket antas innebär det bland annat att e-handlarna måste stå för returer på produkter som kostar mer än 40 euro.

Annons

De dåliga nyheterna är att Bo Lindell misstänker att förslaget kommer gå igenom. En av anledningarna till detta sägs vara att det tunga handelslandet Tyskland redan har denna modell för returer.

På mötet deltog inte bara handelsminister Ewa Björling utan även ett tiotal medarbetare ifrån närings-, utrikes- och justitiedepartementet. Bo Lindell tror att denna uppslutning tyder på ett stort intresse hos Regeringen för att e-handeln inte skall hämmas.

Det som händer nu är att Regeringen sammanställer mötet och sedan får vi se vad de vidtar för åtgärder. Förhoppningsvis försöker de förhindra att de nya reglerna införs.

Källa (market)

Annons