Bokia satsar också på E-böcker, dock inte lika stort

Vi skrev precis om KF Medias storsatsning på e-böcker, via sina kanaler Akademibokhandeln och Bokus. Market rapporterar nu att Bokia även de vill vara med och satsa på e-böcker. De ska tydligen lansera ett e-bokskort på Bokmässan i Göteborg. Kortet kommer ge tio procent rabatt på e-böcker och skall vara en del i Bokias multikanalsstrategi.

E-bokskortet kommer bara gå att köpas i deras fysiska butiker och även påfyllningen av kortet kommer endast att ske i butik. Detta för att locka fler bokköpare till deras fysiska butiker. Det låter dock mer tvingande i våra öron.

Annons

Bokia skall i samband med lanseringen av e-bokskortet införa trådlöst nätverk i sina butiker och därmed kunna assistera de kunder som behöver hjälp med att ladda ner e-böcker ifrån Bokias nätbutik.

I skuggan av KF Medias satsning ser Bokias nya e-bokskort inte lika genomtänkt ut. Om det är något Apple och Amazon lärt oss så är det att ett komplett ekosystem är det vinnande receptet, något som Dito i alla fall verkar sträva efter.

Vi får dock vänta och se hur dessa satsningar spelar ut sig. Bokmässan i Göteborg verkar vara den gemensamma startpunkten.

Källa: market

Annons