Bokias nätkunder skickas vidare till Bokus.com

Bokia.se har stängt ner sin sajt och skickar vidare kunderna till Bokus.com. Båda ägs sedan tidigare av Akademibokhandeln och det hela är troligen en fortsättningen på den omprofilering som började redan 2013.

I början av året köpte Akademibokhandeln upp nätbokhandeln Bokus. Ett uppköp som är tänkt ska göra Akademibokhandeln attraktivare och skapa bättre förutsättningar både på och utanför nätet.

Vid årsskiftet 2012/2013 gick även Akademibokhandeln och Bokia ihop och beslutade att bedriva den nya gemensamma bokhandelskedjan under varumärket Akademibokhandeln. Omprofilering av Bokia-butikerna har genomförts successivt under 2013, och nu har det hänt något även på nätet.

Annons

När boksugna kunder surfar in på Bokia.se hamnar de nu nämligen istället på Bokus.com, där de får följande meddelande.

”Bokia.se hade sin sista försäljningsdag 31 mars och hänvisar sedan dess sina bokälskande kunder till oss på Bokus. Vi önskar dig därför varmt välkommen och hoppas att vårt breda utbud av titlar och bra priser tillsammans med en god service ska göra dig till en trogen och nöjd kund framöver!”

Ingen kommer att sakna Bokia

Nedstängningen av sajten verkar ha skett helt oväntat och i det tysta. Kunder verkar inte ha fått någon information om förändringarna, och inte heller förlagen.

– Inte för att någon kommer att sakna Bokia.se som rent tekniskt var en katastrof för oss förlag. De hade stora problem med att få in omslag och beskrivningar av titlarna. Dessutom var den minst av de stora nätbokhandlarna sett till omsättning, skriver författaren Sölve Dahlgren, som även är medgrundare till Hoi Förlag, på sin hemsida.

Vad som står på tur härnäst vet vi inte, men det har ryktats om att ett namnbyte kan vara på gång.

– Nu återstår att se om Akademibokhandeln/KF ska göra allvar av hotet att döpa om Bokus till det otympliga akademibokhandeln.se eller om de ska ta sitt förnuft till fånga, skriver Sölve Dahlgren.

Källa: solvedahlgren.se

Annons
Annons