Bokus känner trycket utifrån

Nu lanserar bokus en applikation och marknadsplats för e-böcker. Kan det vara Amazons potentiella inträde i Sverige som ger dem eld under baken? De satsar i alla fall hårt på denna nya marknad som de kallar andra generationens bokhandel på nätet. Mats Fagerström, affärsområdeschef på Bokus, har detta att säga om den nya satsningen:

- Detta är den största förändringen sedan lanseringen av själva näthandeln Bokus. Det vi ser nu är andra generationens bokhandel på nätet där digitaliseringen är komplett från köp till läsning och lyssning.

Annons

Applikationen heter fyndigt nog eBokus och är gjord för iPad och iPhone. Du laddar ner den via Apples AppStore. Du kan självklart köpa och ladda ner böcker i programmet men även provläsa avsnitt ur böcker. Vi testade programmet lite snabbt och det verkade inte riktigt vara färdigt ännu. Första boken vi testade började med en helt vit sida, som i en vanlig bok, och gick inte att läsa i landskapsorientering. Ljudböcker stöds också bara av iPhone och inte iPad av någon anledning.

Bokus ska dock, vad vi förstår, utveckla och jobba ytterligare med applikationen. eBokus kommer förmodligen bli bättre framöver.

Läs mer om deras nya satsning här.

Annons