Bokus kliver in i obemannade butiker: ”Ytterligare en dimension”

"Ett spännande pilotprojekt".

Bokus tar klivet utanför internetbubblan och placerar en bokhylla med nya titlar hos den obemannade livsmedelsbutikkedjan Lifvs.

Det här är ett spännande pilotprojekt mellan två teknikdrivna bolag, säger Johan Junehed, försäljningschef på Bokusgruppen, i ett pressmeddelande.

Annons

Idén testas just nu i fyra av av Lifvs 27 butiker, och är ett pilotprojekt som kommer att pågå under sommaren 2021. Enligt Bokus är samarbetet "ett sätt för Bokus att hitta nya vägar att nå kunderna".

Vi vill hela tiden sondera nya sätt att vara närvarande och tillgängliga för våra kunder. Vi gör det här tillsammans med Lifvs eftersom vi drivs av liknande ambitioner att nå ut brett. På Bokus drivs vi även av vår vision att nå ut med läsglädje i hela landet och att göra våra böcker tillgängliga på nya ställen är ett sätt att nå den visionen, säger Johan Junehed.

För Lifvs är det här första gången man ingår ett samarbete med ett företag som "bjuder in i själva butiken".

För Lifvs ger samarbetet med Bokus ytterligare en dimension till sortimentet som bidrar till ett bättre kunderbjudande - ett naturligt steg för Lifvs då vi båda ligger i framkant när det kommer teknik och retail. Vi börjar samarbetet i våra större Generation 2-butiker och Bokus blir den första samarbetspartnern, säger Daniel Lundh, grundare av Lifvs.

De fyra butikerna som Bokus har klivit ombord hos ligger i Nykroppa i Värmland, Barnarp utanför Jönköping, Hummelsta och Bredsand utanför Enköping.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!