Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Bonobos satsar vidare på butiker med nytt kapital

Bonobos satsar vidare på butiker med nytt kapital
Picture of Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Dela artikeln:

Bonobos Inc, som äger klädmärket Bonobos för män och Ayr för kvinnor, fortsätter sin multikanalsatsning. Nyligen fick man in 55 miljoner dollar i riskkapital. Pengar som ska användas för att öppna 30 nya butiker under de kommande två åren.

ANNONS

Bonobos hade vid starten inga planer på att öppna fysiska butiker men efter ett dåligt aprilskämt 2011, kände man sig tvungna. Men det är nog inget man ångrar idag.

Tilltaget togs emot med öppna armar av deras kunder och nu har företaget tagit in 55 miljoner dollar i riskkapital för att öppna nya fysiska butiker, eller ”guideshops” som man kallar det.

– Det här kommer att finansiera 30 nya "guideshops" som kommer att öppna i slutet av 2016, säger Bonobos vd och grundare, Andy Dunn.

En spännande ny värld

Bonobos, som under 2013 sålde för 65 miljoner dollar på nätet, har valt en lite annorlunda butiksmodell. Idag har man drygt 10 butiker runt om i USA där kunderna kan komma in och prova kläder och få hjälp av butikens ”guider”.

Vill kunden köpa något så läggs dock ordern på nätet och plaggen blir sedan hemskickade. En strategi som gör att Bonobos kan hålla ner storleken på butikerna och på så vis få ner kostnaderna. Men de har också gjort att man sparat pengar på andra sätt.

– Vi har halverat våra marknadsföringskostnader på nätet i takt med att köpen i våra butiker ökat. Våra kunders respons på den här modellen har varit överväldigande. Vi har lärt oss att fysiska butiker inte är på väg bort utan att de håller på att förvandlas till något mer spännande, säger Andy Dunn.

Källa: Internet Retailer

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!