Boozt bygger ut med nya robotar – blir störst i världen

Laddar inför Black Friday.

Sommaren står för dörren men Black Friday är inte långt borta. Det menar i alla fall Boozt, som nu sätter igång med förberedelserna inför årets största shoppinghögtid. Modehandlaren satsar på att bygga ut sitt lager, som nu blir världens största AutoStore-installation.

Utbyggnaden omfattar 180 robotar, 210 000 lådor samt 43 portar för plock och inleveranser. När den väl är avklarad kommer Boozts automatiska lager i Ängelholm att omfatta 673 robotar, 719 000 lådor och 205 portar.

Annons

För att alltid ligga steget före och kunna säkra en fortsatt stark tillväxt och en fortsatt god kundupplevelse, även under tillväxtpeakar, så för Boozt och Element Logic ständiga diskussioner om utbyggnader av AutoStore. Med vår tillväxt och vårt kundlöfte om leverans inom 1-2 dagar, är det oerhört fördelaktigt för oss att processen är både snabb, och kan skalas upp under pågående drift säger Jimmy Duholm, Warehouse Director på Boozt, i ett pressmeddelande.

Bakom Boozts lagerlösning står leverantören Element Logic, som är imponerade av sin e-handelskund.

Boozt gör det väldigt bra och det är spännande och glädjande att se hur de växer och anpassar sig. Tillsammans har vi ett tätt samarbete med en öppen dialog, där vi planerar långsiktigt för att kunna göra rätt utökningar i rätt läge, säger Marcus Rasmusson, Aftermarket Director på Element Logic Sweden.

Annons