Boozt förvärvar erfaret bolag: ”Väl rustade inför framtiden”

"Varit med från början".

Boozt lägger vantarna på ett litauiskt teknikföretag som modeföretaget har jobbat med i flera år. Förvärvet beskrivs som en strategisk investering och tanken är att säkerställa en skalbar plattformstillväxt.

LÄS ÄVEN: Pengaregn över Boozt – ökar nära 50 procent

Annons

Förvärvet av Estina är ett naturligt nästa steg för oss. Vi har samarbetat med dem sedan Boozt startades och de var med och skapade vår egenutvecklade teknologiplattform. I vår fortsatta utökning av tjänsterna till kunder och samarbetspartners behöver vi ett starkt teknologifundament att stå på som stödjer tillväxt, säger Jesper Brøndum, medgrundare och CTO på Boozt, i ett pressmeddelande.

Bolaget som har köpts upp heter Estina och grundades 2008 i Vilnius. Företaget jobbar främst med e-handelslösningar, och har haft Boozt som kund sedan 2010.

Medarbetarna i Vilnius är väl förtrogna med vår företagskultur och våra affärsprocesser, och de är viktiga för att vi ska kunna fortsätta skala upp. Genom att säkerställa tillgången till rätt kunskap och kompetens internt kan vi fortsatt ligga i framkant inom den senaste teknologiutvecklingen och vara trygga med att vi är väl rustade inför framtiden, säger Jesper Brøndum.

Estina har bland annat byggt en hel del skräddarsydda e-handelsfunktioner för Boozt, men även varit med och byggt företagets egna e-handelsplattform.

LÄS ÄVEN: Boozt lägger ner Klarna i Norden – egna betaltjänsten blir permanent

Teamet i Litauen har omfattande kunskap om skalbar webbteknik, e-handelsutveckling och systemdrift som kommer att spela en viktig roll för Boozts utveckling av plattformen och av nya tjänster.

Efter förvärvet kommer Estinas team på 30 personer att fortsätta jobba från Vilnius, men kommer så småningom att byta namn till Boozt Technology Baltics. Det samlade plattformsteamet kommer därefter att bestå av 125 utvecklare.

Vi är stolta över att det framgångsrika partnerskap och samarbete som vi haft sedan mer än tio år tillbaka nu blir permanent. Höga krav och hög arbetsmoral samt fokus på resultat och kvalitet har bidragit till att vi skapat ett erfaret team av begåvade medarbetare. Ett team som blivit en oumbärlig och väsentlig del av Boozt. Vi ser förvärvet som ett viktigt bevis på vårt mångåriga arbete och är tacksamma för det förbehållslösa förtroendet, säger Paulius Podolskis, vd på Estina.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!