Boozts medgrundare lämnar: ”En del av vår överenskommelse”

"Nästan likt ett äktenskap".

Tidigt idag kunde vi rapportera Boozts siffror för andra kvartalet i år, och nästan samtidigt kom meddelandet om att modeaktörens medgrundare Allan Junge-Jensen lämnar företaget.

LÄS ÄVEN: Boozt upp 26% i Q2: "Är mycket nöjd med vår starka prestation"

Annons

Modeföretaget skapades 2007, men Allan var en av dem som re-lanserade Boozt 2011 och därmed ny-grundade Boozt.com som den e-modebutik vi känner till idag.

Allan kom till bolaget 2011 för att vara med att bygga det nya Boozt. Vi har haft ett riktigt bra samarbete, ibland nästan likt ett äktenskap. Men alla goda ting har ett slut. Allan vill gå vidare. Det har varit en del av vår överenskommelse att han skulle göra det när han ansåg att hans jobb var gjort, och den tiden har nu kommit. Vi kommer att sakna honom och är evigt tacksamma för hans bidrag med att bygga bolaget, säger Hermann Haraldsson, vd på Boozt, i ett pressmeddelande.

Sedan 2011 har han haft rollen som CFO men i slutet av januari 2020 kommer han att lämna Boozt för gott.

Jag har verkligen uppskattat min tid på Boozt. Det har varit väldigt givande både utifrån ett professionellt och personligt perspektiv och jag tar med mig många fantastiska erfarenheter. Jag är stolt över det bolag vi har byggt upp som nu självständigt står starkt. Personligen söker jag nu en roll med mer kommersiell profil, säger Allan Junge-Jensen.

Inom kort kommer Boozt att påbörja rekryteringsprocessen av en ny CFO som kan fylla tomrummet efter Allan.

Annons