Börja bloppa med Bloppit?

Vi måste erkänna att Webb 2.0 namnen börjar gå överstyr men nu har vi i alla fall fått ännu en sådan tjänst. Det är folket bakom Fraktjakt som gett sig in på e-handelsmarknaden. Deras nya tjänst heter Bloppit och med den kan man göra något som de valt att kalla "bloppa".

Att bloppa något går tydligen ut på att förmedla en försäljning. Man kan t.ex. via sin blogg lyfta fram en annons som finns på Bloppit och när det ger en försäljning så har man bloppat den annonsen. Det går helt enkelt ut på att andra skall kunna tjäna pengar på att driva trafik till Bloppit som sedan ger utdelning i form av provision när en förmedlad kund köper något.

Annons

Bloppit skall även sköta fraktbiten, via Fraktjakt, och därmed sägs hela flödet ifrån marknadsföring, betalning och frakthantering hanteras av tjänsten. Det ska även finnas funktioner för att driva en nätbutik på Bloppit och för att annordna auktioner. Fördelen för befintliga e-handlare sägs vara att de kan sälja via Bloppit utan att själva behöva jaga kunden.

Vi önskar Fraktjakt-grabbarna lycka till med deras nya tjänst som ni finner här.

Källa (press)

Annons