Brandos kan klara sig men med stora avskrivningar

Dagens Handel rapporterar att nätbutiken Brandos, som i slutet av maj begärts i rekonstruktion, kan klara sig igenom krisen. Detta kräver dock att leverantörerna skriver av 75 procent av sina fordringar.

Nätbutiken Brandos skall enligt DN ha samlat på sig skulder på 90 miljoner kronor till sina leverantörer. Och juristen Kent Hägglund som har hand om Brandos rekonstruktion säger följande:

– Man blev en större aktör än vad man var. Samtidigt kom finansiella oroligheter och det blev svårt att attrahera kapital. Brandos problem var en stor och kostsam organisation.

Annons

Minst 40 procent av fordringsägarna måste godkänna förslaget om avskrivningar på 75 procent innan Kent Hägglund kan lämna in ansökan om rekonstruktion till Stockholms tingsrätt.

- Vi har 40 procent av både antal borgenärer och kapital med oss, men eftersom det fortfarande är semestertider vill jag gärna få mer fler innan jag lämnar in ansökan, säger Kent Hägglund till Dagens Handel.

Innan rekonstruktionsplanen kan beviljas måste dock 75 procent godkänna förslaget under ett borgenärsmöte som tingsrätten kallar till.

- Bolaget har vidtagit rätt åtgärder. En del av åtgärderna har börjat slå igenom. Enligt min bedömning har Brandos förutsättningar att leva vidare, säger Kent.

 

Källa: DN, DH

Relaterade nyheter:
Footway överväger att köpa krisdrabbade Brandos
Exklusivt: Brandos AB i rekonstruktion
Brandos är positiva trots skakig skomarknad på nätet

Annons
Annons