Apotea ska bli marknadsledande – Pär Svärdson

Pär Svärdson kallas ofta för svensk e-handels okrönte kung. Som grundare av succén Adlibris fortsatte han sedan med att starta upp Apotea genom en kunddriven digitalisering av att handla apoteksvaror online som kom att revolutionera även hela apoteksbranschen. Nu siktar han högt tillsammans med teamet på Apotea med visionen att bli marknadsledande. 

 

I avsnittet som spelades in i oktober berättar Pär om den kraftigt ökande tillväxt som Apotea hade bara över några veckor, redan i mars hade årsbudgeten nåtts och den totala omsättningen ökade till 4 miljarder vilket är en ökning på 47%. Det delvis  robotiserade lagret i Morgongåva (som är hela 5 fotbollsplaner stort) skickar i normalfallet 40-50 000 ordrar dagligen.

Arash och Pär diskuterar hur en organisation förbereder sig och tar med i en ev planering för en sådan tillväxt. Det pratas om reflektioner kring robotisering, ledarskap, bolagsbygg och att det är fördelaktigt att ta in senior kompetens även i en ung bransch som e-handel. Det och mycket mer i poddavsnittet.

 

Vill du ha mer av VD-podden? – Anmäl dig till VD-poddens nyhetsbrev och ta del av exklusivt material från poddens Arash Gilan.

 

 

Lyssna på avsnittet med Arash och Pär här

Apple Podcast
Spotify
Acast

 

Om företaget

Viva Media bildades 2014 när tre specialistbyråer inom marknadsföring slogs samman till en för att kunna erbjuda marknadsföring med fokus på helheten. Våra flexibla team drivs av kärlek och hjärta, övertygade om att tillit skapar det bästa samarbetet. Vi finns i Uppsala, Kalmar och Oslo.

Vill du höra mer om hur vi bygger din framgång tillsammans?
Ring 018-490 11 00 eller mejla info@vivamedia.se

Företagssida: https://www.ehandel.se/author/viva-media

 

Webbplats: https://vivamedia.se/